Stor uppdatering: Nytt GYM system, Raid Battles m.m

Den största uppdateringen sedan Pokemon GO kom för ett år sedan är här. Raid Strider och nya funktioner i gymmet!

Uppdatering på gym och nya funktioner

Gym genomgår just nu en stor förändring. Du kommer nu att kunna snurra på ett gym, som du gör med en normal Poke Stop och samla bollar och andra föremål.

Varje gyms centrum har nu sex permanenta platser för monster. Det kommer endast att vara möjligt att ha en unik Pokémon i ett gym center för variation.

En annan nyhet är en motivationsystemet för alla Pokémon som är placerade i ett gym. Dessa visar hur stark dina Pokémon är i strid och ju mindre motiverade den blir, desto lättare är det att vinna över den. Motivation på Pokemon kommer också med tiden att sjunka, men den som är i samma lag som du kan ge bär till din Pokemon för att hålla den motiverad. Om en Pokémon förlorar all sin motivation skickas den tillbaka till sin ägare.

Raid Battles

Niantic introducerar slutligen multiplayer i Pokemon Go. Detta kallas RAID och är klassmatcher, som med jämna mellanrum dyker upp på slumpmässiga ”Pokemon Gym”. Dessa kommer att meddelas av en klocka som räknar ner tills när matchen börjar.

När striden börjar kommer en stark extra Pokémon fram (boss Pokemon). Spelare som är nära måste samarbeta för att bekämpa den. Om du vinner får du alla deltagare (tränare) olika belöningar, inklusive ett gym badge. Du får också chansen att fånga den.

Du får en gratis Raid per dag (Raid Pass) genom att besöka ett gym, du kan ha en i taget. Du kan köpa Premium Raid i PokeShop för att få flera.

Gym Emblem

Du kommer nu även att kunna tjäna gym Emblem på Gym Badges. Du kan få möjlighet att få bonusföremål och ökade belöningar från ett gym genjom att höja nivån på din Gym Badge.

Pokemon GO Sverige