● Jag har problem X med spelet på mobil Y, hur löser jag detta?
ᵒ Sök på google efter problemet, alternativt kontakta Niantic’s support – vi svarar på en del frågor också!

Hur funkar spelet:
● Kan jag välja hur min avatar ska se ut?
ᵒ Japp!

● Får man en starter pokémon?
ᵒ Proffesor Willow fixar det åt dig!

● Hur får jag fler Pokémon?
ᵒ Just GO! De kommer att dyka upp runt om kring dig, så det är bara att fånga dom!

● Vart kan jag hitta Onix, Pikachu, Charizard..?
ᵒ Res runt! Olika Pokémons finns på olika ställen, det är bara att sticka ut och leta!

● Finns det saker som kan hjälpa mig att fånga mer Mons?
ᵒ Incense – en sak som lockar till sig Pokémon till dig under 30min.
Lucky Egg – Ger dig dubbelt XP under 30min.
Lure Module – Attraherar Pokemon till det PokéStop du placerat det på under 30min.

● Vad är ett PokéStop?
ᵒ En speciell plats i ditt område, t.ex en byggnad, ett monument, en park osv. När du är nära den så har du möjligt att klicka på en bild som berättar lite om PokéStoppet. Om du sedan swipar bilden så får lite items!

● Finns det Gym? Hur funkar dessa?
ᵒ Gym finns precis som PokéStops på speciella platser runt om i världen. Du kan antingen ta över ett gym för ditt lag, eller hjälpa till att förstärka det om det redan är övertaget av ditt lag. Ju starkare Pokémon det är i gymmet, desto svårare är för något annat lag att ta över.

● Finns det lag? Hur går jag med i ett sådant?
ᵒ När du når level 5 med din tränare bör du ta dig till närmsta gym. Du får då möjlighet att gå med i ett av de tre lagen som finns.
Det röda laget – Team Valor
Det blå laget – Team Mystic
Det gula laget – Team Instinct

● Okej, så hur slåss jag mot andra?
ᵒ För tillfället så kan man endast slåss mot andra genom att slåss om gym. Förhoppningsvis kommer det komma möjlighet att duellera andra tränare i framtiden.

● Kan jag byta Pokémons med andra tränare?
ᵒ Inte för tillfället, men du bör ändå fånga dubbletter av Pokémons du redan har, för att de krävs för att göra dem starkare. Du kan även ge Pokémons du inte vill ha till Professor Willow för saker som gör dina Pokémon starkare.

 

Denna FAQ kommer ifrån: Pokemon GO Sverige

Pokemon GO Sverige